Днес основателите на популярната социална мрежа Instagram Кевин Систром и

...
Днес основателите на популярната социална мрежа Instagram Кевин Систром и
Коментари Харесай

Основателите на Instagram напускат компанията

Днес създателите на известната обществена мрежа Instagram Кевин Систром и Майк Кригър направиха прекомерно ненадейно изказване. Те оповестиха, че напущат компанията. Самото съобщение се състои от три дребни абзаца и е оповестено в уеб страницата на Instagram.

До през днешния ден Кевин Систром бе ръководителят на Instagram, а Майк Кригър заемаше длъжността механически шеф. Засега не е ясно, каква тъкмо е повода за напускането на двата експерти. Но има доста клюки.

Предприемачите просто означават, че са посветили на този план осем години от живота си. Сега е време да се сбогуват. „Ние нараснахме от дребен екип от 13 души до хиляди експерти в другите офиси по целия свят. Създадохме артикули, харесвани от над един милиард хора. Сега сме подготвени за нов глава“ – се споделя в взаимното изказване на създателите на Instagram.



Систром и Кригър споделиха още, че към този момент не възнамеряват да се заемат с нещо ново. Те имат намерение да си починат и да презаредят, с цел да имат сили и ентусиазъм за нова работа“.

Авторитетното издание The New York Times непосредствено съобщи, че повода за напускането е спорът сред Марк Зукърбърг и създателите на Instagram. NYT смята, че съоснователите на Instagram напущат, заради различия с притежаващата ги Фейсбук по отношение на бъдещото развиване на Instagram.

Фейсбук закупи Instagram от Систром и Кригър през 2012 година за $1 милиард.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР