Днес още преди обяд от запад облачността ще се разкъса

...
Днес още преди обяд от запад облачността ще се разкъса
Коментари Харесай

Слънчево и топло днес

Днес още преди обяд от запад облачността ще се раздра и намалее и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево.

Вечерта от запад-северозапад ще стартира ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще проникне студен въздух и температурите едва ще се намалят.

Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните – сред 10° и 15°, в София – към 11°.

Над планините ще има променлива облачност, без основни превалявания. Ще духа мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към 1°.

В петък още веднъж ще доминира слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се покачат, по-съществено – в планините и планинските региони. В западната част на Дунавската низина и тук-там в Горнотракийската равнина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10°.

В събота облачността ще се усили и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, изключително в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са към и над 15°.

През нощта против неделя и в неделя от северозапад, с увеличаване напразно, ще нахлува леден въздух. Ще има и превалявания, най-вече от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг, само че до вечерта ще спрат.

В началото на идната седмица захлаждането ще продължи. Ще е прохладно, студено, в обособени региони от страната ще превалява сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР