Днес Орбан пристигна на работно посещение у нас и беше

...
Днес Орбан пристигна на работно посещение у нас и беше
Коментари Харесай

Орбан към Борисов: Подкрепяме сътрудничеството ви с Турция

Днес Орбан дойде на работно посещаване у нас и беше признат от българския министър-председател в резиденция "Бояна " . След диалога двамата направиха изказване.

"В центъра на договарянията не бяха двустранните връзки, а европейските въпроси. В две огромни групи разгледахме тематиките. Първата е бъдещето на Европа, с необикновен оглед на Балканите и второ - защитата на границите и въпроса за миграцията. Поздравих вашия министър председател за това какъв брой сполучливо и потребно се развиват контактите с Турция. Казах, че Унгария постоянно ще поддържа да има съглашение сред България и Турция и съдействие, тъй като границата би трябвало да се охраняват и би трябвало да се подписват съглашения по този въпрос “, съобщи унгарският министър председател, представен от "Фокус ".

По думите му държавното управление на България може да разчита на това, че зад контакта с Турция стои Унгария.

Бойко Борисов заби секира в огромно дърво с интеграцията на Балканите в Европейски Съюз. Желая му триумф, съобщи още Орбан, като акцентира, че срещата ЕС-Западни Балкани в София ще е решаваща и на нея би трябвало да се кажат дати за присъединението на Сърбия и Черна гора.

На собствен ред Борисов съобщи:

„ Благодаря на Виктор Орбан за поддръжката, тъй като исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова съглашението с Турция би трябвало да работи и то е в интерес на всички европейски страни, освен на България “, разяснява министър председателят.

Шенген

"Не ни е нужна релокация на мигранти, а мощна защита на границите. Европейската взаимност би трябвало да е за запазване на границите. Охраната на границата не може да стане без съдбоносен водач и благодаря на Борисов и България, че ни пазят от мигрантите ", съобщи още Виктор Орбан, като акцентира, че България би трябвало да стане член на Шенген.

"Ако някоя страна няма желанието или качествата да пази шенгенската граница, то тогава да я дръпнем с една страна във вътрешността в Европа ", добави унгарският министър председател.

"Силно охраняваните граници както това вършат Съединени американски щати, Канада и Австралия са първата стъпка, втората е основаването на горещи точки в прилежащите на споровете страни, където да остават мигрантите. След това ще можем към този момент да преговаряме и за тематики като релокацията ", сподели пък Борисов.

Той още веднъж акцентира, че България от дълго време е изпълнила освен критериите, само че е най-надеждната граница в Европейски Съюз.

„ Малко сме министър председателите, които като се забележим се усмихваме и се радваме “, съобщи Борисов. По думите му това, което се случва по изборите в Европа има единствено едно пояснение и това е мигрантската рецесия. „ В доста страни просто се тресе политическата класа по какъв начин да се реши този проблем. Не забравяйте, че тези месеци ще бъдат употребявани от всички в доста разнообразни направления “, съобщи българският министър председател.

По думите му България предлага 100% надеждна граница на Европейски Съюз.

Инвестиции

Каним българските вложители да вземат участие в триумфа на Унгария, разгласи още Виктор Орбан и посочи, че желае унгарците да вземат участие в построяването и развиването на България.

„ Благодарен съм, че вашият министър председател ме одобри. Поздравявам го. Виждам, че Българското председателство върви добре. Тук идва половин Европа при вас. България в европейската политика през днешния ден. Унгария и България имат сърдечни другарски връзки. В двустранните ни връзки няма никакви спорове. Имаме схващане за общо историческа орис. По време на историята сме издържали на огромни тествания взаимно и в далечното минало и по време на Втората международна война “, сподели още той и изрази признанието на унгарския народ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР