Днес Окръжен съд – Враца взе най-тежката мярка за неотклонение

...
Днес Окръжен съд – Враца взе най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца задържа под стража ученик заради разпространението на наркотици

Днес Окръжен съд – Враца взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д. К. Х. Той е притеглен като обвинен за две закононарушения – за това, че за времето от септември до 30 октомври т. година в изискванията на продължавано закононарушение във Враца, без надлежното позволение, е държал и разпространявал на разнообразни лица високорискови наркотични субстанции (канабис, хашиш, амфетамини и други), както и за това, че в същия интервал в съучастничество като подстрекател и помощник на малолетен го е склонил да извърши закононарушение. Обвиняемият го подбудил и улеснил да държи за разпространяване разнообразни по тип и количество наркотични субстанции, като му е набавял същите и му е намирал клиенти. „ Искам да спомагам на прокурора за разкриването на обективната истина и да си завърша междинното обучение, защото сега съм възпитаник в 12 клас. По тези аргументи желая да ми бъде наложена по-лека мярка “, сподели в правосъдната зала Д. К. Х.
Съдът откри, че от събраните на този ранен стадий от следствието доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил двете закононарушения. Наказанието за тях е „ отнемане от независимост “ от 2 до 8 години, и санкция от 5 000 до 20 000 лв. за всяко от закононарушенията. Затова съдът счете, че има действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши друго закононарушение, и го остави в ареста.
Определението на Врачанския областен съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и протестиране в тридневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР