Днес официално започва ерата “Фредерик Васьор в историята на Ферари

...
Днес официално започва ерата “Фредерик Васьор в историята на Ферари
Коментари Харесай

Днес започва ерата “Васьор” във Ферари

Днес публично стартира ерата “Фредерик Васьор ” в историята на Ферари във Формула 1. На французина, който идва на мястото на Матиа Биното се разпореждат огромни очаквания, тъй като той към този момент е посочил, че се оправя по-добре от швейцареца в няколко основни области - ръководството на тим във Формула 1, построяването на екип, който не позволява доста неточности и ръководство на водачи.

Скудерията стартира сезон 2022 доста мощно - две победи на Шарл Леклер в първите три надпревари и ужасно показване на F-75. След това обаче започнаха проблемите - компликации с развиването на автомобила в хода на сезона, проблеми в работата с гумите, поредност стратегически неточности, грешки от страна на водачите на пистата и всичко това направи акцията на Макс Верстапен за спечелването на втората му международна купа много по-лесна от предстоящото.

В Италия не чакат внезапни промени на курса при Васьор, защото той е наясно със мощните и слабите страни на отбора и би трябвало тъкмо да е решил какви да са първите му ходове преди началото на предсезонните проби в Бахрейн през февруари.
 Ясен е новият механически шеф на Ферари Ясен е новият механически шеф на Ферари
Новият автомобил на Ферари, който към този момент носи работното наименование 675 е в напреднал етап на основаване - това е план, останал в завещание от Биното и по него не могат да се вършат промени, просто тъй като към този момент няма време. Но резултатите на симулатора и във въздушния тунел са повече от окуражаващи - в отбора са на мнение, че 675 има капацитет да е доста по-добър и по-успешен от F1-75, който предходната година донесе 4 победи и завоюва 12 квалификации.
 Ферари си откри румънски спонсор Ферари си откри румънски спонсор
На външен тип 675 няма да наподобява доста по-различно от предшественика си, само че новостите, както нормално, се крият под корпуса. В Маранело са ревизирали и прегледали безусловно всеки един подробност от колата, с цел да може да олекотят 675 под минималното тегло от 796 кг. Целта е екипът да може да употребява малко над 5 кг баласт на местата, които желае и това несъмнено ще се отрази добре на салдото на колата.
 Васьор с първо посещаване в Маранело Васьор с първо посещаване в Маранело
675 ще получи по-мощна задвижваща система спрямо предходната версия на 066/7, която беше хомологирана през март и се чака по този индикатор Ферари да не изостава от Хонда, защото при започване на 2022 италианците имаха пасив от към 15 конски сили. Отново тестванията на диностендовете са посочили, че новият мотор е по-надежден и по-мощен.
 Васьор няма да прави чистка във Ферари Васьор няма да прави чистка във Ферари
По отношение на аеродинамиката, целият пакет на 675 е ревизиран с една съществена цел - понижаване на аеродинамичното противодействие и реализиране на по-висока оптималната скорост на вършиме - още една област, в която Ред Бул превъзхождаха Ферари през предходната година.
 Какво споделят първите данни за новата кола на Ред Бул? Какво споделят първите данни за новата кола на Ред Бул?
И още нещо - новите предни гуми на Пирели за сезон 2023 би трябвало да спомогнат за неутрализирането на недозавиването, което е заложено в генезиса на всички нископрофилни гуми. Ферари е отборът, който работи най-вече с Пирели по основаването на новите сликове и резултатите от това би трябвало да се видят през новия сезон.
 Д-р Марко: Трябва да се опасяваме повече от Мерцедес, в сравнение с от Ферари Д-р Марко: Трябва да се опасяваме повече от Мерцедес, в сравнение с от Ферари
И оттук насетне остава да разберем по какъв начин ще се оправи Васьор с водачеството на Ферари, като се има поради, че стартовата му позиция не е по никакъв начин неприятна, а предстоящото равнене на силите в челото на Формула 1 дава обещание забавен сезон.
 Новият Алпин А523 ще е по-различен Новият Алпин А523 ще е по-различен
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР