Днес официално откриха ремонтираният околовръстен път на Пазарджик и участъкът

...
Днес официално откриха ремонтираният околовръстен път на Пазарджик и участъкът
Коментари Харесай

Откриха в Пазарджик ремонтираният околовръстен път и участъкът до границата с област Пловдив

Днес публично откриха ремонтираният околовръстен път на Пазарджик и секторът от републиканския път до границата с област Пловдив , съобщи Българска телеграфна агенция.

Строително-ремонтите действия са на обща стойност 28,6 милиона лв., като е построено и ново кръгово кръстовище в региона на село Мало Конаре.

В церемонията участваха кметът на Пазарджик Тодор Попов, регионалният шеф Стефан Мирев и ръководителят на АПИ Георги Терзийски.

Днешното събитие е израз на политиката и разбирането на държавното управление и Агенцията, че даже в тежки дни като тези на пандемията, строителния отрасъл не би трябвало да стопира своята активност без значение от компликациите, сподели Георги Терзийски . Той добави, че в област Пазарджик са изпълнени или сега се извършват обекти на обща стойност 100 милиона лв., а за поддържането на републиканските пътищата са отделени към 5 милиона лв. от бюджета на Агенцията.



Областният шеф Стефан Мирев уточни, че през днешния ден е открит следващият значим инфраструктурен обект, обвързван с развиването на района, с икономическата интензивност и подобряването на трафика и сигурността на придвижването. Той акцентира положителното взаимоотношение сред всички институции при реализацията на плана.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов също подчертава върху съдействието сред общината и държавните институции при работата по значими планове. Пазарджик е добър образец за това освен във връзка с пътната инфраструктура, само че и в обекти от обществена, противоречивата и други сфера, сподели Попов. Той разгласи, че обновяването на инфраструктурата в Пазарджик ще продължи с още два натоварени пътни сектора. Днес ще бъде подписано съглашението с АПИ за идните действия.

Общината ще приготви идейния план и се чака до края на годината да бъде определен реализатор , уточни още кметът на Пазарджик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР