Днес официално бе открита академичната 2022/2023 година в Медицински университет

...
Днес официално бе открита академичната 2022/2023 година в Медицински университет
Коментари Харесай

Откриха академичната година в МУ - София


Днес публично бе открита академичната 2022/2023 година в Медицински университет – София. 1300 са първокурсниците, които най-старото здравно учебно заведение в страната посрещна на тържествена гала навън, водена от ръководителя на Общото заседание акад. Ваньо Митев.

На празника участваха министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, зам.-министърът на образованието проф. Албена Чавдарова, зам.-кметът на Столична община по „ Финанси и опазване на здравето “ – господин Дончо Барбалов, зам.-ректорите на МУ-София, деканите на обособените факултети, шефовете на звена, доста студенти, родители и посетители, оповестяват от висшето учебно заведение.

Ректорът на университета акад. Лъчезар Трайков поздрави първокурсниците с добре пристигнали и насочи одобрение към тях: „ Радвам се, че за поредна година този ден ни събира, с цел да сложим началото на образователния развой. Всяко начало е красиво: началото на един сезон, началото на едно другарство, началото на Вашия път в необятното поле на познанието върху индивида и неговото здраве. Естествено е моето, а уповавам се и Вашето неспокойствие, тъй като сме изправени пред следващото предизвикателство, което просветителният развой ни слага. Ние всички желаем той да е изчерпателен, пълностоен и присъствен. Нека времето, в което сте тук бъде в действителност положително за Вас – осмислено, споделено, проникновено и въодушевено. Отстоявайте избора си и защитавайте благородните полезности, които стоят зад него. “

Академик Трайков благодари на всички преподаватели и чиновници за всеотдайността им и акцентира, че техният ангажимент е извънредно сериозен и виновен, обвързван с образованието и образованието на бъдещите лекари, стоматолози, фармацевти и експерти, от които обществото ни има потребност.



В приветственото си слово, министърът на опазването на здравето поздрави представителите на академичната общественост и акцентира лидерското място на университета в образованието по медицина у нас. „ Уверявам Ви, че подготовката, която ще получите в това влиятелно здравно висше учебно заведение ще Ви обезпечи освен отлична основа, само че и доста благоприятни условия за професионална реализация в нашата страна, ще ви построи и като почтени и кардинални хора. Бъдете упорити, поредни и целеустремени и съм сигурен, че ще съумеете! “, с тези думи министър Меджидиев се обърна към новопостъпилите студенти.
Своите поздравления към първокурсниците насочиха и зам.-министър Чавдарова и господин Барбалов. Студентите поздрави още и ръководителят на Студентски съвет към МУ-София Людмила Борисова. Акад. Трайков прочете приветствия от президента на Р България – господин Румен Радев, както и от министър-председателя Гълъб Донев.



От името на всички първокурсници привет насочи Александър Сиджимов: „ Желая на студентите в Медицински университет – София по време на своето следване да открият опора в здравната просвета, ентусиазъм в здравното изкуство, поддръжка и мъдрост от преподавателите и правилни другари и съидейници измежду сътрудниците. Надявам се, че ние ще сме следващия випуск лекари, стоматолози, фармацевти и експерти по публично здраве и здравни грижи, които ще допринесат за престижа на българската здравна школа, основана и надграждана повече от век в МУ-София. “



Тържественото разкриване продължи с церемонии в другите факултети. Студентски съвет провежда Ден на първокурсника, с цел да се срещнат новоприетите студенти със структурата на всеки факултет, другите катедри и обособените дисциплини, а техните по-големи сътрудници им помогнаха с опознаването въз основата на университета, обособените аудитории и зали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР