Днес общинските съветници на Комисиите по бюджет и финанси, устройство

...
Днес общинските съветници на Комисиите по бюджет и финанси, устройство
Коментари Харесай

Няколко комисии разгледаха проблемите на Бургас: Осветление, разбити улици, детски площадки и туризъм

Днес общинските съветници на Комисиите по бюджет и финанси, устройство на територията и правните въпроси в Бургас разгледаха разнообразни докладни мемоари, обхващащи финансовите доклади, проектите за развиване, ръководството на публичните средства, вложения в инфраструктура и обществени услуги. По време на Комисията по правни въпроси общинските съветници поддържаха и оферти Бюджет за 2024 година от кмета на Бургас Димитър Николов.

Ето най-обсъжданите точки през днешния ден:

Стана ясно, че Общината до този миг няма просрочени отговорности към датата на доклада. Въпреки това зам.-кмет по финанси, бюджет, стопанска система и морско дело Станимир Апостолов акцентира, че постоянно има неизплатени разноски и че финансовата година се разграничава от календарната.

Разгледа се и въпросът за увеличение на туристическия налог заради категоризация на туристическите обекти, което усложнява контрола за събиране на средствата в това направление. Според общинските съветници тези проблеми изискват деликатно обмисляне и новаторски решения за поддържане на салдото сред развиването на туризма и устойчивостта на локалната стопанска система.

По време на Комисиите се разиска ръководството на целеви депозити и потреблението им за вложения, както и приходите от застраховки на общинска благосъстоятелност и приемането на помощи и дарения , като се загатна, че „ Лукойл “ е най-големият донор.

Имаше няколко оферти за усъвършенствания в уличната инфраструктура , в това число строителство на тротоари и енергоспестяващо осветяване в разнообразни региони на града. Предложения за поправки и усъвършенствания на плажните линии, детски площадки и други публични пространства. Обсъдиха се и начинания като замяна на водопроводи и основаването на нова площадки за кучета в кв. „ Сарафово “. Станимир Апостолов акцентира, че за тези оферти са планувани средства.

Вниманието на общинските съветници беше ориентирано и към усъвършенствания за хора с увреждания и не съответстващите с техните потребности рампи за прекосяване. Зам.-кметът по финанси акцентира, че ще се прегледат въпросните уреди.

Всички тези оферти ще бъдат гласувани на постоянната сесия на Общинския съвет-Бургас тази сряда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР