Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание, ръководено

...
Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание, ръководено
Коментари Харесай

Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание

Днес Общински съвет- Банско организира първото си постоянно съвещание, ръководено от ръководителя му Димитър Русков. В работата взеха присъединяване 16 от общо 17 общински съветници. Само Георги Икономов не участва при сформирането на непрекъснатите комисии към Общински съвет.

Единствената дама в състава на общинските съветници – Евгения Тренчева /ГЕРБ/, отсъстваше на тържествената сесия на 7 ноември, когато сътрудниците ѝ се заклеха. Затова, през днешния ден тя постави клетва и получи удостоверението си от ръководителя на ОИК Банско Ивайло Арсениев.

И през мандат 2019-2023 съветниците на община Банско ще работят в 7 комисии. Всяка е формирана от по пет индивида, представляващи политическите сили, спечелили мандати на Местни избори 2019.



Комисията по бюджет и финанси ще бъде ръководена от Георги Главчев /Сдружение „ Бъдеще за община Банско”/. Представители на Сдружението ще управляват още три комисии: Иван Сакарев – Комисията по обществена политика, опазване на здравето и сигурност на популацията, Димитър Юлев – Комисията по туризъм и екология, Иван Драгосинов - Комисията за противопоставяне на корупцията. Председател на Комисията по ТСУ, общинска благосъстоятелност, земеделие и гори ще бъде Костадин Дурчов /БСП/. Съветникът от Политическа партия Воля Александър Весков ще бъде отпред на Комисията по юношески действия и спорт. Георги Думанов от Вътрешна македонска революционна организация ще ръководи Комисията по локална политика в образованието и духовната сфера,

Като изключителна точка в оповестения авансово дневен ред на съвещанието на Общински съвет, съветниците одобриха да прегледат докладна на кмета на община Банско Иван Кадев, обвързвана с ръководството, стопанисването и опазването на горската територия – благосъстоятелност на община Банско в размер на 1211 ха, попадаща в териториалния обсег на ТП”ДГС Добринище”. Във връзка с промените на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество и на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, които влизат в действие от 1 декември 2019 година, беше признато решение за преустановяване на контракта сред Община Банско и ТП”ДГС Добринище”. С друго решение, кметът на общината Иван Кадев беше акредитиран да подписа нов контракт с Търговско предприятие „ ДГС Места”. Промените се постановат от обстоятелството, че шефът на ТП”ДГС Добринище” инж. Благой Кишев е общински консултант.

Всички решения на първата постоянна сесия на Общински съвет – Банско бяха признати с цялостно единогласие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР