Днес обсъдихме важни въпроси: първият – предлагането на новата стратегическа

...
Днес обсъдихме важни въпроси: първият – предлагането на новата стратегическа
Коментари Харесай

Военният министър за взрива на Кримския мост: Опит за злепоставяне на България, хибридна атака

Днес обсъдихме значими въпроси: първият – предлагането на новата стратегическа идея за въздържане и защита, а вторият – интервенциите на НАТО и на Европейски Съюз. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред медии след срещата на министрите на защитата на страните членки на НАТО.

„ По първата тематика мога със удовлетворение да заявя, че България е почнала имплементиране на самата тактика, имайки поради многонационалната бойна група. С решение на Министерски съвет от май месец Италия бе избрана като рамкова страна, а България остана като страна хазаин. Очакваме на 17-ти октомври да се състои церемонията за трансфериране на така наречен рамкова страна към Италия “, показа той.

Министърът уведоми, че страната ни е удостоверила присъединяване ни в К-4, EU-4 и „ Алтеа " – това са задачата в Косово, в Босна и Херцеговина и задачата в Ирак: „ Отделихме вниманието на задачата „ Алтеа “ – тя е от особена значимост, имайки поради, че имаме над 100 военнослужещи. Трябва да има резолюция на Организация на обединените нации да се продължи задачата, най-малко чакаме това. “

„ Подписахме писмо с желание за щит на европейското небе – това е система от военнобазирани системи за Противовъздушна отбрана. Надявам се идващото постоянно държавно управление да продължи тази самодейност, тъй като считам, че е извънредно значима за България. Няма съответно определени системи, само че такива има в Съединени американски щати и Израел. Хубавото е, че имаме предпочитание такива да се вършат и в Европа, а България да взе участие с една част от производството – софтуери ли механично, това следва да се дискутира “, добави още той.

„ Риск за националната сигурност сега съставлява Русия, само че няма директна опасност за замесване на страната ни във боен спор. Всяка офанзива от друга страна против България незабавно ще задейства член пети от Вашингтонския контракт. Едва ли някоя страна ще си го аргументи, в това число и Русия “, счита той.

Той разяснява намесването на България в тази ситуация с гърмежа на Кримския мост с думите: „ Това, че някой интерпретира протичащото се в непозната страна и намесването на България като причина за това, не е директна опасност. Целта в тази ситуация е да се злепостави България, нищо друго. Хибридната офанзива е забележима и резултатът е тъкмо представянето на страната ни в неприятна страна. “

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР