Днес обръщаме поглед към знаменитата Фрида Кало – не просто

...
Днес обръщаме поглед към знаменитата Фрида Кало – не просто
Коментари Харесай

Уроци по стил от Фрида Кало

Днес обръщаме взор към популярната Фрида Кало – не просто надарен художник, а персона, почтена за почитание и подражателство.

Несъмнено една от най-интересните и разнообразни дами в изкуството, тя е известна с непокорния си дух и любовта си към неконвенционалното както в изкуството, по този начин и в персоналния си жанр.

Няма по какъв начин да не отбележим, че афинитетът на Фрида към нетрадиционното и особеното ясно проличава в стила й. Със своя присъщ кок с вплетени в него цветя, гъсти подписани вежди и шармантни облекла, Кало е от дамите, които просто няма по какъв начин да останат незабелязани.

За силата на нейния дух свидетелстват освен делата й, само че и артистичният й външен тип. А какви са разпоредбите, които да следвате, в случай че желаете и от вашата визия да струи чувство за убеденост, може да видите в идващите редове:

Превърни минусите си в мощни черти

Истината е, че е напълно обикновено да не харесвате всичко във външния си тип. Но в случай че има нещо от визията ви, което не се вписва в общоприетите критерии, го превърнете в собствен плюс.

Във вас е силата да трансформирате разликата си в своя мощна линия, а не да се срамувате от него. Фрида и нейният жанр са образно доказателство, че това е допустимо.

Тя носи ефектни бижута, шарени облекла и потапя в багри и цветя даже протезата си, трансформирайки физическият си кусур в произведение на изкуството.

Не се срамувай от корените си

Тя израства в Мексико и като дребна носи облекла, присъщи за културата на страната си. Специфичните мексикански бродерии не престават да участват във визиите на Фрида, даже когато тя напуща рамките на родината си и се мести в Съединени американски щати.

Горда с корените си, тя в никакъв случай не не помни от кое място е тръгнала. Не го забравяйте и вие, тъй като човек без минало няма бъдеще. Именно с помощта на фамилията и традициите, които те са ви предали, вие сте такива, каквито сте през днешния ден.

Затова не се срамувайте да почетете корените си с детайли като българска шевица, които са съвършен метод да се откроите от всеобщия жанр.

Не попадай в плен на предразсъдъците

Фрида в никакъв случай не е разрешавала да бъде поставяна в рамки нито като създател, нито при избора си на тоалети.

Тя без терзание носи костюма на татко си, доказвайки, че ефектната визия не познава ограничавания. Затова в случай че желаете да изпъкнете със запаметяващ се образ, вземете образец от нея, обърнете тил на предразсъдъците и вземете нещо на заем от дрешника на обичания.

Обличай се за себе си, не за другите

Никоя уверена жена не се нуждае от мотив, с цел да наподобява добре. Не се гласете за близките и не търсете особено събитие, с цел да облечете новата си цветна рокля.

Фрида е с цветя в косите си, солидни бижута, блестящо червило и бляскав тоалет, даже до момента в който стачкува и се бори за правата на съгражданите си. Защото тя осъзнава, че силата на една жена проличава освен в метода, по който приказва, само че и по който наподобява.

Ако главата е високо вдигната, а от визията струи самочувствие, няма кой или какво да ви се опре. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР