Днес областният управител Здравко Димитров се срещна с инж. Александър

...
Днес областният управител Здравко Димитров се срещна с инж. Александър
Коментари Харесай

Пловдив се учи да гласува машинно

Днес регионалният шеф Здравко Димитров се срещна с инж. Александър Чобанов, началник на Националното учебно заведение по роботика, който е един от основателите на българските машини за електронно гласоподаване. Двамата разискаха провеждането на просветителна акция " Пловдив се учи да гласоподава ", която ще се организира на 23 и 24 февруари в постройката на Областна администрация – Пловдив.

Кампанията стартира в 11.00 часа, когато консултантски екип ще обясни на всеки искащ гражданин на града и региона изгодите от машинното гласоподаване, сигурността и методите за потребление на българските машини за гласоподаване.

Всеки искащ може да пристигна през уикенда в интервала от 11.00 до 17.00 часа във фоайето на Областна администрация, с цел да се запознае с българските машини за гласоподаване и да зададе своите въпроси към основателите. Разяснителните лекции ще се проведат от 11.00 и от 15.00 часа.

Областният шеф също направи тестово гласоподаване, с цел да се убеди в сигурността и бързината на системата. Нека да поканим пловдивчани, които се интересуват от метода на електронно гласоподаване, да дойдат и тестват машините.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР