Днес облачността в по-голямата част от страната ще се задържи

...
Днес облачността в по-голямата част от страната ще се задържи
Коментари Харесай

Облачно, но топло време

Днес облачността в по-голямата част от страната ще се задържи забележителна. Валежи и гръмотевици ще има в планинските региони и тук-там в Горнотракийската равнина. Около обяд от запад облачността ще стартира да се раздира и след обяд над северозападната част от страната ще намалее до най-вече слънчево време. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад и ще е слаб до сдържан, в крайните източни региони ще е от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 28°.

По Черноморието облачността ще е забележителна и на обособени места, основно по южното крайбрежие, ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 25°. Температурата на морската вода е към 23°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

И в планините облачността ще е забележителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температуи по най-високите ни върхове са към 9°-10°, а в планинските ни курорти – от 14° на Алеко до 25° в Банско.

В петък ще доминира слънчево време, а валежи са малко евентуални. Максималните температури ще са близки до 30°. В събота в доста региони от страната ще има следобедни превалявания и гръмотевици, по-значителни в Западна България, където ще стартира и захлаждане. В неделя валежи ще има единствено на изолирани места, само че в понеделник още веднъж ще вали допълнително региони, основно в северозападната половина от страната. Понижението на температурите ще продължи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР