Днес облачността в по-голямата част от страната ще се задържи

...
Днес облачността в по-голямата част от страната ще се задържи
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 23 ноември

Днес облачността в по-голямата част от страната ще се задържи забележителна, с краткотрайни разкъсвания над Югозападна България. На обособени места в източната половина от страната и в планините към момента ще превалява.
Ще духа слаб североизточен, в Югозападна България - югоизточен вятър. Максимални температури: в Северна България сред 4° и 8°, в Южна – най-вече сред 8° и 13°, София към 11°.
Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
През нощта над страната облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания над Югозападна България. Превалявания от дъжд ще има на обособени места в източната половина от страната и в планините.
Ще духа слаб североизточен вятър, в Югозападна България - югоизточен. Минималните температури в Северна България ще са сред 0° и 4°, в Южна - сред 3° и 8°, в София към 3°. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще е близо до междинното за месеца.
По Черноморието ще е облачно и тук-там ще превалява дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 12° и 14°. Температура на морската вода е към 16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания над Югозападна България. На места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра – към 2°.
В понеделник и вторник ще доминира облачно време. От югозапад ще стартират превалявания, които последователно ще обзет страната. Сутрешните температури ще се покачат и минималните във вторник ще бъдат сред 5° и 10°, оптимални – сред 8° и 13°. Вятърът ще бъде най-вече от изток, сдържан, в източните региони краткотрайно мощен.
В сряда ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Вероятността за превалявания е дребна. Облачността ще се раздра и ще намалее. Температурите ще се покачат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР