Днес облачността ще се задържи значителна, предимно средна и висока.

...
Днес облачността ще се задържи значителна, предимно средна и висока.
Коментари Харесай

Седмицата започва с облаци, в планинските райони ще превали

Днес облачността ще се задържи забележителна, най-вече междинна и висока. На обособени места, основно в планинските региони, ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлуе студен въздух, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Дневните температури едва ще се намалят, само че ще остане топло, с оптимални температури сред 24 и 29 градуса, по-ниски по Черноморието.
Над Черноморието също ще има забележителна междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.
Максималните температури на въздуха ще са 18-20 градуса. Температурата на морската е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще има забележителна междинна и висока облачност. След обяд, тук-там, ще има превалявания. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23 градуса, на 2000 метра - към 15 градуса.
През идващите два дни въздушният транспорт ще бъде от изток и температурите последователно ще се възстановяват, само че във вторник, в по-голямата част от страната, като се изключи Черноморието, ще бъдат към момента по-високи.
Повишава се вероятността за валежи в часовете след обяд и преди среднощ, само че ще са на обособени места, основно в северозападната половина от страната.
В сряда към този момент на доста места в страната ще има превалявания, интензивни и с местни обилни количества, съпроводени и с гръмотевична активност. Дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР