Днес облачността ще е променлива, в западните райони по-често значителна

...
Днес облачността ще е променлива, в западните райони по-често значителна
Коментари Харесай

Облачно, на места - дъжд

Днес облачността ще е променлива, в западните региони по-често забележителна и тук-там там ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до сдържан, единствено в крайните източни региони ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в София - към 12°. Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна, преди обяд по върховете и мъгливо. Главно след обяд тук-там в западните масиви ще превали дъжд, над 1700 м - слаб сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 6°, на 2000 м - към 0°.

През нощта против понеделник слаб дъжд ще превали и тук-там в Североизточна България. В понеделник облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево, само че след това още веднъж ще се усили. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България - мощен северозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните - сред 14° и 19°. През нощта против вторник от запад ще стартират превалявания от дъжд. Във вторник ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в планините над 1200 m - от сняг. Значителни ще бъдат преваляванията тук-там в Южна България. От северозапад, в Източна България от североизток с сдържан и краткотрайно мощен вятър ще нахлува леден въздух.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР