Днес облачността ще е променлива, по-често значителна. В ранните сутрешни

...
Днес облачността ще е променлива, по-често значителна. В ранните сутрешни
Коментари Харесай

Евгения Егова от БАН ще развали настроението ви с тази много мрачна прогноза за следващите дни!


Днес облачността ще е променлива, по-често забележителна. В ранните утринни часове в югозападните региони, а денем тук-там и в останалата част от страната, ще има валежи от дъжд. Това заяви дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), представена от Фокус. Сняг ще превалява единствено на обособени места в планинските региони, само че с преноса на по-топъл въздух, границата на снеговалеж ще се подвига и ще е над 1800 - 2000 метра.

Ще духа слаб в източната половина на страната сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, оптималните - от 7° до 12°. Атмосферното налягане е близо до междинното, само че денем доста ще се намали. По Черноморието ще е най-вече облачно. На обособени места, основно по южното крайбрежие, е допустимо да има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се усили и ще е сдържан от югоизток. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има променлива, по-често забележителна облачност. От югозапад ще стартират валежи, които в ранните утринни часове над 1300-1500 метра височина ще са от сняг, само че денем с преноса на по- топъл въздух, границата на снеговалеж ще се подвига и ще е над 1800-2000 метра. В по-ниските елементи валежите ще са от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който след обяд още ще се усили. Максималната температурата на 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра към 0°.

През нощта против четвъртък и в четвъртък преди обяд валежи от дъжд ще има на повече места в страната; в планините над 2000 метра ще превали сняг; там ще е и много прохладно. В четвъртък денем вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан. В петък вероятността за превалявания е дребна, в Дунавската низина към момента ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, само че до вечерта и там ще отслабне и стихне. В събота от югозапад още веднъж ще стартират превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще стартира намаляване на температурите и до вечерта тук-там в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. Има нараснала възможност, основно в западната половина от страната, преваляванията да са обилни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР