Днес облачността ще е променлива, по-често значителна. Рано сутринта в

...
Днес облачността ще е променлива, по-често значителна. Рано сутринта в
Коментари Харесай

Времето: Облачно, но топло

Днес облачността ще е променлива, по-често забележителна. Рано сутринта в югозападните региони, а денем тук-там и в останалата част от страната, ще превали дъжд. Сняг ще вали единствено на обособени места в планинските региони, само че с преноса на по-топъл въздух границата на снеговалеж ще се подвига и ще е над 1800-2000 метра. Ще духа слаб в източната половина на страната сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 7 до 12, за София - към 9 градуса, предвижда Национален институт по метеорология и хидрология п.

В планините ще има променлива, по-често забележителна облачност. От югозапад ще стартират валежи, които сутринта ще са от сняг на височина над 1300-1500 метра, само че денем с преноса на по-топъл въздух границата на снеговалеж ще се подвига и ще е над 1800-2000 метра. В по-ниските елементи ще превали дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който след обяд още ще се усили. Максималната температурата на 1200 метра ще е към 5, на 2000 метра към 0 градуса.

По Черноморието ще е най-вече облачно. На обособени места, основно по южното крайбрежие, е допустимо да има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 8-9 градуса. 

Продължителността на деня е 10 ч. и 14 мин.

Атмосферното налягане е близо до междинното, само че денем доста ще се намали.

През нощта против четвъртък и в четвъртък преди обяд ще превали дъжд на повече места в страната; в планините над 2000 метра - сняг; там ще е и много прохладно. В четвъртък денем вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан. В петък вероятността за превалявания е дребна, в Дунавската низина към момента ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, само че до вечерта и там ще отслабне и стихне. В събота от югозапад още веднъж ще стартират превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще стартира намаляване на температурите и до вечерта тук-там в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. В неделя към момента ще вали, в доста региони на Северна България - сняг, тук-там в Южна - дъжд, само че от югозапад преваляванията ще отслабват и ще стартират да стопират. Вятърът ще бъде със северна съставния елемент, сдържан до силен; в Северна България и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. При предстоящата валежна конюнктура през почивните дни има нараснала възможност, изначало тук-там в Западна, а след това - в Северна България, преваляванията да са обилни. В началото на идната седмица ще стартира усъвършенстване на времето - преваляванията на всички места ще спрат, по-късно денем в понеделник и облачността над Западна България ще се раздра. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще се намалят, оптималните - едва ще се покачат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР