Днес облачността ще е променлива, по-често значителна, на места с

...
Днес облачността ще е променлива, по-често значителна, на места с
Коментари Харесай

Малко по-топло от обичайното и днес

Днес облачността ще е променлива, по-често забележителна, тук-там с валежи от дъжд. В утринните часове на обособени места в низините и към водните басейни ще има мъгли. Ще духа слаб в източната половина на страната - сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 7° до 12°, за София - към 9°.

По Черноморието ще е най-вече облачно. На обособени места, основно по южното крайбрежие, е допустимо да има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е от 6° до 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна. Ще има валежи, над 1800-2000 метра – от сняг, а в по-ниските елементи - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който след обяд още ще се усили. Максималната температурата на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

През нощта и на следващия ден преди обяд валежи от дъжд ще има на повече места в страната. В планините ще е прохладно, с превалявания, над 2000 метра – от сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан. В петък вероятността за превалявания е дребна, в Дунавската низина към момента ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, само че до вечерта и там ще отслабне и стихне. В събота от югозапад още веднъж ще стартират превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще стартира намаляване на температурите и до вечерта тук-там в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. В неделя към момента ще вали, в доста региони на Северна България - сняг, тук-там в Южна - дъжд, само че от югозапад преваляванията ще отслабват и ще стартират да стопират. Вятърът ще бъде със северна съставния елемент, сдържан до мощен и в Северна България и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. При предстоящата валежна конюнктура през почивните дни има нараснала възможност, изначало тук-там в Западна, а след това – в Северна България, преваляванията да са обилни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР