Днес облачността ще е променлива, често значителна и на отделни

...
Днес облачността ще е променлива, често значителна и на отделни
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 7 декември

Днес облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Ще е съвсем безшумно, в Източна България - със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, а оптималните – сред 5° и 10°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и постепенно ще се намалява.
По Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 8° и 10°. Температура на морската вода 12°-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 
В планините облачността ще е забележителна, с валежи от сняг, под 1700 метра – от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към 0°.
В неделя ще се усили вятърът от запад-северозапад, ще бъде най-вече сдържан. Облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са над нулата; ще се покачат още малко и дневните, и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 10° и 15°. В понеделник вятърът още веднъж ще се ориентира от югозапад и в източната половина от страната, и в регионите, ситуирани наоколо до северните скатове на планините, ще се усили. Облачността от запад ще се усилва и вплътнява, към момента без превалявания. Във вторник ще завали дъжд. От северозапад, с увеличаване напразно, ще нахлува леден въздух и към вечерта дъждът във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще минава в сняг.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР