Днес облачността ще е променлива, често значителна и на отделни

...
Днес облачността ще е променлива, често значителна и на отделни
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето през почивните дни?

Днес облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще има слаби валежи от дъжд . Ще е съвсем безшумно, в Източна България със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 5 градуса до 0 градуса, а оптималните - сред 5 и 10 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е забележителна, с валежи от сняг, под 1700 метра - от дъжд . Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към 0 градуса.
 
 iStock/Getty Images

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца и постепенно ще се намалява.-->

В неделя ще се усили вятърът от запад-северозапад, ще бъде най-вече сдържан . Облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са над нулата; ще се покачат още малко и дневните, и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 10 и 15 градуса.

В понеделник вятърът още веднъж ще се ориентира от югозапад и в източната половина от страната, и в регионите, ситуирани наоколо до северните скатове на планините, ще се усили. Облачността от запад ще се усилва и вплътнява, само че към момента ще е без превалявания.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР