Днес облачността ще е предимно значителна и на много места

...
Днес облачността ще е предимно значителна и на много места
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 24 юли

Днес облачността ще е най-вече забележителна и на доста места още веднъж ще има превалявания, като остават изискванията за местни градушки. Около обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността и тогава явленията ще са на по-малко места. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Ще е по-хладно с оптимални температури сред 23° и 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Георги Цеков.

ВИЖТЕ КЪДЕ ИМА НАЙ-ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ОТ ЛОШО ВРЕМЕ!
Над Черноморието ще е най-вече облачно. Ще има превалявания от дъжд, тук-там основно в утринните часове ще са интензивни и със обилни количества. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 24-27°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще доминира облачно време с превалявания от дъжд и гръмотевична активност. Около обяд явленията ще са на по-малко места. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 12°.
До края на работната седмица още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, основно след обяд и до среднощ, съпроводени и с гръмотевици. На повече места ще са преваляванията в Северна България и планините, а в сряда – към момента тук-там и в източните региони. Запазват се изискванията и за градушки. От средата на седмицата ще стартира постепенно покачване на температурите, само че въпреки всичко, изключително в източните региони, ще се задържи относително хладно за края на юли. Максималните температури ще са най-вече сред 25° и 30°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР