Днес облачността ще е по-често значителна. На места отново ще

...
Днес облачността ще е по-често значителна. На места отново ще
Коментари Харесай

Следобед отново ще вали и гърми

Днес облачността ще е по-често забележителна.

На места още веднъж ще има краткотрайни, в обособени региони краткотрайно интензивни превалявания. След обяд и до среднощ преваляванията ще са съпроводени с гръмотевици и ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, за София – 23°.

По Черноморието ще има по-често забележителна облачност. Главно в следобедните часове още веднъж ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има по-често забележителна облачност. С спирания още веднъж ще има превалявания, по-интензивни и съпроводени с гръмотевици основно в следобедните часове. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 13°.

През нощта тук-там, основно в Северна България и планинските региони ще превалява дъжд. Утре преди обяд, в множеството места, ще настъпи краткотрайно прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността до слънчево. След обяд и до среднощ още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са интензивни, вероятни са градушки. Ще духа до сдържан, в Североизточна България и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури сред 24° и 29°.

И през идващите дни до края на седмицата и при започване на идната тук-там в страната, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вероятността за обилни количества понижава, само че въпреки всичко на изолирани места, основно в Северна България и Рило-Родопската област са вероятни местни краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв.м. Преди обяд, основно в югоизточната половина от страната ще има и слънчеви часове. Ще стартира постепенно покачване на температурите, само че въпреки всичко ще се задържи относително хладно за интервала, с преобладаващи оптимални температури сред 26° и 31°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР