Днес облачността ще е по-често значителна и главно в планинските

...
Днес облачността ще е по-често значителна и главно в планинските
Коментари Харесай

Опасно ветровито днес

Днес облачността ще е по-често забележителна и основно в планинските региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан стремителен южен вятър, който краткотрайно ще се усилва до плевел. Остава топло за сезона с оптимални температури сред 13° и 18°, малко по-ниски в крайните северозападни региони.

По Черноморието облачността ще е забележителна, съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури на морския бряг – от 13° до 16°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в намерено море - до 4 бала.

В планините ще доминира облачно време с валежи от дъжд, над 2200 метра – от сняг. Ще е доста прохладно, със мощен по билата – плевел югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималните на височина 1200 метра ще са към 11°, на 2000 метра – към 4°.

През нощта ще продължи да духа мощен и плевел южен вятър. Ще бъде облачно, а от запад-северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до сутринта ще обзет по-голямата част от страната. Още преди среднощ от северозапад вятърът ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува по-студен въздух. Сутрешните температури ще са от 4° в северозападните региони до 14° в югоизточните, в София - към 5°.

Утре ще духа до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух. Преди обяд в Югоизточна България към момента вятърът ще е мощен, към момента от юг-югозапад. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които още сутринта от северозапад ще стартират да стопират, а след обяд и облачността в Северозападна България ще се раздра. Значителни превалявания се чакат в Източните Родопи и Югоизточна България. Към 14 часа температурите ще бъдат сред 7° и 12°, в София - към 8°.

През нощта против понеделник преваляванията съвсем на всички места ще спрат. В понеделник преди обяд на обособени места в южните региони към момента ще има слаби валежи. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 3° и 8°. През идващите дни бързо ще се затопли. Във вторник ще доминира слънчево време. В сряда вятърът за малко ще се ориентира от юг-югоизток, а облачността ще се усили. Ще стартират превалявания от дъжд, изначало слаби и единствено на обособени места. Привечер от югозапад ще се засилват и през нощта против четвъртък и в четвъртък от запад на изток на доста места ще превали. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР