Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. Дъжд ще превалява

...
Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. Дъжд ще превалява
Коментари Харесай

Времето през почивните дни - хладно и ветровито

Днес облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна.
Дъжд ще превалява над планините на Южна България, като по здрач валежната зона ще се редуцира от запад на изток и преди среднощ валежи ще има към Странджа и в Бургаско.
По предписание, валежите няма да бъдат доста основни.

В останалата, по-голяма част от страната, превалявания не се чакат.
Температурите през днешния ден ще бъдат от към 16 в западните региони до 25 в крайния изток на страната, където по-хладната въздушна маса към момента не е достигнала напълно.

През нощта валежите ще стопират, а в петък заран слаб дъжд ще превали тук-там към планините, в северните региони и още веднъж - на югоизток. Количествата дъжд, където въобще има подобен, ще бъдат дребни, до 2-3 литра на квадратен метър.

До вечерта слабите превалявания ще стопират, само че ще бъде много хладно, със забележителна облачност.
Температурите на следващия ден заран ще са от към 4, 5 градуса по високите западни полета, където не е изключено тук-там да се образува слаба слана, до 12 градуса във ветровитите елементи на низините.
През деня стойностите ще бъдат от към 11-12 градуса по високите полета в западната част на страната до 22 в крайните източни региони.
Ще остане прохладно, с сдържан и краткотрайно мощен западен вятър.

В Гърция ще има повече слънце, само че и там температурите към този момент няма да бъдат летни. От към 22 градуса по северното Егейско крайбрежие до 25, 26 в Халкидики и Пелопонес.

В събота температурите едва ще се покачат. Минималните ще са от 6 до 13 градуса. Максималните ще доближат стойности от към 17 градуса по високите полета до 22, 23 в низините. Ще остане прохладно, а облачността ще бъде променлива, с малко повече слънчеви шпации от петък.

По българското Черноморие ще бъде прохладно, с температури до 23, 24 градуса.
В Гърция ще бъде слънчево или с незначителна облачност и температури от 22 градуса на север до 24, 26 в Халкидики и южните елементи на Пелопонес.

В неделя вятърът ще спре, а с това ще отслабне и преносът на студени въздушни маси от северозапад. Минималните ще останат без смяна, а дневните температури ще се покачат още малко и ще са в интервала от 20 до 25 градуса.

Облачността в южните региони ще бъде по-често забележителна, а на север и по поречието на река Дунав ще понижава до слънчево време.
В Северна Гърция облачността ще бъде забележителна, а на юг ще бъде слънчево. Температурите в южната ни съседка ще са от към 22 на север до 26, 28 градуса в Атика.

От трите почивни дни по-подходящи за планински туризъм ще бъдат събота и неделя. В петък ще бъде прохладно и студено, със слаби валежи и температури по най-високите елементи, близки до нула градуса. На 1200 метра стойностите няма да превишат 6-7 градуса в планините на Западна България.
В събота и неделя облачността ще бъде променлива, вятърът ще отслабне, а температурите ще се покачат, на 1200 метра в събота до към 12, а в неделя - до 15 градуса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР