Днес облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни

...
Днес облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни
Коментари Харесай

Облачно и жълт код за силен вятър почти в цяла България

Днес облачността ще бъде най-вече забележителна, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в регионите ситуирани северно от планините, където ще е мощен и плевел, с пориви над 20 м/с. Поради тази причина съвсем за цялата територия на страната е разгласен жълт код. Той не е в действие само за областите Видин и Плевен.

Дневните температури доста ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 10 и 15 градуса, в западните региони към река Дунав малко по-ниски, в София 10-11. През нощта в западните региони на страната ще стартират превалявания, които ще се усилват.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за ноември и ще продължи да се намалява.

Над планините ще има забележителна облачност и тук-там по високите елементи ще превали слаб сняг. През деня югозападният вятър ще се усили, ще е мощен и плевел. Ще се затопли и оптималната температура на 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра – към 3.

Над Черноморието ще има раздрана, най-вече забележителна облачност – без дъжд. През деня вятърът от юг ще се усили и ще бъде мощен до плевел. Максималните температури ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 11-13. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че ще се усилва и вечерта към този момент ще е 3-4 бала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР