Днес облачността над страната ще е предимно значителна. Отначало в

...
Днес облачността над страната ще е предимно значителна. Отначало в
Коментари Харесай

Днес: Първо облаци, после валежи и гръмотевици

Днес облачността над страната ще е най-вече забележителна. Отначало в югоизточните региони, а по-късно денем и в останалата част от страната ще има превалявания и гръмотевици. Значителни ще са количествата в следобедните часове в Югоизточна, а през нощта против сряда – в Централна България. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 22 и 27°, в София - към 22°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ). Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца. По Черноморието ще доминира облачно време и ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22° - 24°, близки до температурата на морската вода, пише Actualno.com.

Над планините облачността ще е забележителна, ще има превалявания и гръмотевична активност. Значителни ще са явленията в масивите от Централна и Източна България. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 8°. -0:00 Сложна ще остане метеорологичната конюнктура и в средата на седмицата. Под въздействие на преминаващ през Балканите средиземноморски циклон, на доста места в нашата страна ще има превалявания, основно в югоизточната й половина - и гръмотевични стихии. 

Валежите ще са интензивни и обилни по количество, в обособени региони, надхвърлящи 65 л/кв.м. Температурите ще бъдат много по-ниски от нормалните - оптималните в сряда ще са най-вече сред 20° и 25°, само че в регионите с по-интензивни и продължителни превалявания ще остават под 20°. След краткотрайно намаляване и прекъсване на преваляванията към сутринта в четвъртък, към и след обяд още веднъж ще завали и основно в югоизточната половина от страната ще се развият и гръмотевични стихии. 

Остава и вероятността за обилни количества дъжд, по-голяма в Западна и Централна България. В петък въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, основно преди обяд, само че вероятността за валежи в следобедните часове, остава. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Температурите едва ще се покачат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР