Днес облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана,

...
Днес облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана,
Коментари Харесай

Предстои промяна на времето

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е раздрана, по-значителна над източната половина.

На обособени места там ще превали слаб дъжд. Предимно слънчево ще е над западните региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 18° и 23°.

В планините облачността ще е раздрана, по-значителна над масивите от източната половина на страната. Там на обособени места е допустимо едва да превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра – към 9°.

През нощта ще е съвсем безшумно. В Източна България ще се усили ниската слоеста облачност и тук-там ще се образува мъгла. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, по морския бряг до 15°.

През деня по-значителна ще е облачността над източната половина на страната, където на доста места до обяд видимостта ще е понижена. Само на обособени места едва ще превали. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са от 15-16° в местата с по-трайна мъгла, до 25-26° в крайните югозападни региони.

В събота облачността ще е най-вече забележителна. На места в страната ще има валежи. Вятърът краткотрайно ще се обърне от северозапад, в Източна България – от север, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури ще са сред 16° и 21°, минимални - най-вече сред 7° и 12°. В неделя и през първите дни от идната седмица над по-голямата част от страната ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, в неделя и понеделник в Западна и Централна България са вероятни обилни количества. Температурите ще се намалят и в понеделник оптималните ще са сред 13° и 18°. С краткотрайното внезапно намаляване на температурите през нощта против понеделник в планините в Западна България над 800-1000 метра ще превали сняг. По-съществени краткотрайни разкъсвания на облачността ще има във вторник, когато и вероятността за превалявания понижава. Дневните температури едва ще се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР