„Днес няма такава точка” – така премиерът Бойко Борисов коментира

...
„Днес няма такава точка” – така премиерът Бойко Борисов коментира
Коментари Харесай

Борисов: Подкрепата за Орбан ще е за след 2 години

„ Днес няма такава точка” – по този начин министър председателят Бойко Борисов разяснява в Залцбург самодейността на „ Обединени патриоти” България да се разгласи срещу възможни наказания на Европейски Съюз против Унгария поради нарушавания на правовия ред, на независимостта на съда и на наредбите за асимилиране на европейски фондове.
„ На оперативните съвещания се слагат точки, които да разгледаме, те нямат правна стойност”, акцентира Борисов.
Той акцентира, че тематиката няма да се разисква през днешния ден или на следващия ден.
„ В края на оперативното съвещание сътрудниците Симеонов и Каракачанов сложиха на разискване в случай че един ден, съгласно мен това ще стане след към 2 години, се стигне до решение против Унгария, ние като държавно управление, както споделиха и в Народното събрание нашите парламентарни групи, да се обявим против наказването против Унгария в частта за лишаване на право на глас” , изясни пред публицисти министър председателят, представен от bTV.
Той призна, че не приема изцяло метода, по който „ Фидес” ръководи в Будапеща: „ Аз съм изрично срещу затварянето на университети (става дума за Централноевропейския университет, с който Виктор Орбан води борба - бел.ред), дали им харесва на сътрудниците в Унгария, или не, само че аз съм споделил на Виктор – той би трябвало в някои връзки да направи промяна в своите политики”.
Борисов съобщи, че „ във връзка с мигрантите България води най-твърдата политика” и дори щяло да има запитване в Екологичен потенциал за какво връщаме хора на Турция. Министър-председателят обаче беше безапелационен, че нарушение на правата на търсещите леговище не би трябвало да се позволява.
Според него няма причина Орбан да се противи на концепцията чиновници на „ Фронтекс” да бъдат изпратени на границата на страната му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР