Днес няма да избираме областни управители. Това е изключително важна

...
Днес няма да избираме областни управители. Това е изключително важна
Коментари Харесай

Денков: Днес няма да избираме областни управители. Назначените от служебния кабинет остават

" Днес няма да избираме регионални шефове. Това е извънредно значима позиция. Тези, които са назначени от служебното държавно управление ще продължат да извършват отговорностите си ". Това сподели министър председателят Николай Денков на постоянното съвещание на Министерски съвет.

" На 12 юни в Северозападна България – област Берковица, се изляха проливни превалявания, които добиха стихийни размери. Близо 70 л. кв. м за няколко часа. Това сложи под риск живота и здравето на хората и провокира съществени материални опустошения. Специално желая да благодаря на хората, които се отзоваха незабавно. Реакцията на институциите този път беше удивително бърза. Още на идващия ден Министерството на труда и обществената политика изпрати екипи, които да открият какви са следствията за хората и стартира да основава организация за погашение на обезщетения ", сподели още Денков. 

" По подигравка на същата дата - 12 юни, 27 от 28-те регионални шефове подадоха оставка, в това число и регионалният шеф на Монтана ", добави той. 


„ Искам да благодаря и на Министерството на околната среда и водите, които наблюдават ежечасно и подават информация за протичащото се, за съществуването на рискови фактори, както и на доста други институции, които с включиха в това време. Специални благодарности желая да изразя на Маринка Каменова – кмет на Община Берковица, на Марин Бончовски – кмет на село Врачеш, както и на регионалния шеф на област Монтана – Валери Димитров “, добави министър председателят Николай Денков. 

Очаквайте детайлности.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР