Днес няма да бъде пуснато движението на влакове по линията

...
Днес няма да бъде пуснато движението на влакове по линията
Коментари Харесай

Движението на влаковете през Кресненското дефиле няма да бъде пуснато днес

Днес няма да бъде пуснато придвижването на влакове по линията Петрич - Благоевград през Кресненското дефиле. Там нощес трен се блъсна в паднала на релсите голяма скална маса. През целия ден ще продължи интервенцията по изтеглянето на композицията. При случая пострадаха 8 души.

Трима от потърпевшите остават в болничното заведение за наблюдаване, двама са с рани по главата, а един в региона на крайници.

доктор Иво Копанаров: Направен е компютър-томограф и на двамата пациенти, открито е, че са с черепно-мозъчни
контузии и са сложени при нас под интензивно лекарско наблюдаване... В момента са контактни, съответни.
На мястото на злополуката експерти правят проучване на скалата над железопътния път, от която се откъсна и големия скален пай. Трябва да бъдат отстранени всички закани от ново сриване над железопътния път преди да се пристъпи и към разрушаването на голямата 50-тонна канара, която е препречила пътя на влака. След което от Национална организация " Железопътна инфраструктура " обясниха, че ще се пристъпи към премахване дерайлиралия локомотив от релсите. След това ще отнеме време и възобновяване на релсовия път и едвам тогава придвижването ще бъде възобновено, като прогнозите са, че това няма да стане в идващите 24 часа. През това време от БДЖ са обезпечили автобусен транспорт.
  След дерайлирането на влака:​ Трима души остават за лекуване в болница След дерайлирането на влака:​ Трима души остават за лекуване в болница
След дерайлирането на влака в региона на Кресненското дефиле нощес, рано тази заран беше даден специфичен брифинг на спешния щаб - от регионалния управ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР