Днес Nissan отбелязва десетата годишнина от появата на първия в света

...
Днес Nissan отбелязва десетата годишнина от
появата на първия в света
Коментари Харесай

10 години Nissan LEAF

Днес Nissan отбелязва десетата годишнина от появата на първия в света всеобщ изцяло електрически автомобил- LEAF, от който към момента са осъществени повече от екземпляра.

"С достигането на това значимо събитие, бихме желали първо да изразим нашата благодарност към всичките клиенти, които дойдоха с нас на това електрифицирано пътешествие ", разяснява Макото Учида, президент и изпълнителен шеф на Nissan. "С прекосяването към електрическа мобилност, нашите клиенти по целия свят ни приближиха по-близо до едно по-устойчиво и издръжливо общество ".

Според изчисленията на Nissan, собствениците на LEAF, който се произвежда в Япония, Англия и Съединени американски щати, и се предлага в 59 страни по целия свят, са изминали общо към 16 млрд километра, като са икономисали на атмосферата отделянето на повече от 2.5 млрд килограма CO2 излъчвания.

Следващата стъпка в приключението по електрификация на Nissan се назовава - модел, който е от изключително значение за марката и реализирането на проекта й за продажбата на 1 000 000 електрифицирани коли (изцяло електрически и такива, оборудвани с e-POWER система за задвижване) годишно до 2023 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР