Днес никой не се съмнява, че бъдещето на образованието е

...
Днес никой не се съмнява, че бъдещето на образованието е
Коментари Харесай

Три гледни точки - една идея: Дигиталният учител е стъпка към дигиталното бъдеще на българското образование |

Днес никой не се съмнява, че бъдещето на образованието е в консолидираното на обичайните модели на образование с онлайн образованието. Както и че от ден на ден се размива разликата сред аналогови или цифрови способи на преподаване. В по този начин динамичните промени през днешния ден закономерно се покачва търсенето на висококачествено и конкурентно обучение, с новаторски форми, което изисква непрекъснато рационализиране и учене през целия живот, и то освен от учениците, само че и от преподавателите.

Като приближен сътрудник на учителите, издателство е в авангарда с потребностите и новостите в българското обучение. Така се ражда концепцията за програмата " Дигитален преподавател " , която се осъществя дружно с одобрените в цифровото образование експерти от. Интензивната стратегия на изцяло безплатното за учителите онлайн образование в поддръжка за работата в електронна среда ще им подсигурява опция за по-атрактивен метод на преподаване, както и по-лесно справяне с вероятно ново прекосяване към отдалечен образователен развой.

Записването е в ход, а броят на искащите към този момент надвишава неколкократно упованията. Поради големия интерес помолихме лекторите в " Дигитален преподавател " да опишат в задатък за новаторската самодейност на издателство Клет България, което сплотява експертиза и умения със SoftUni, с цел да отговори на готовността и новите настройки на българските учители.

" Програмата " Дигитален преподавател " е взаимна самодейност на издателство Клет България и SoftUni, която е в поддръжка към учителите за работа в електронна среда. Дигиталните пълномощия са една от основните пълномощия, дефинирани в Европейската референтна рамка за основни пълномощия за учене през целия живот ", сподели Милена Константинова, началник екип " Електронни планове " в издателство Клет България, с над 20-годишен опит в областта на образованието.

По думите й миналите шест месеца са донесли огромна промяна на образователния развой, учителите и учениците са били изправени пред провокациите на електронното образование, без да имат опция за плавна подготовка, което е довело до потребление на многообразни софтуерни решения и материали, които не постоянно бяха най-удачните и потребни за задачата.

" Всеки преподавател, минал през това образование, ще разшири уменията си за сериозно и решително потребление на технологиите в просветителния развой. Разработване и осъществяване на урока, потребление и шерване на онлайн наличие, заплитане на разнообразни технологии и запаси, които обезпечават динамичност в часовете, без да нарушават гладкото им протичане ", добави тя.

" Учителите би трябвало да чакат едно интензивно образование, което ще ги зареди с доста нови хрумвания и принадлежности за тяхното осъществяване в класната стая ", сподели Иван Господинов - главен преподавател в идното образование и преподавател.

" Понякога учителите попадаме в клопката да влагаме прекалено много време в нова технология, която в действителност не ни разрешава да вършим освен това от това, което можем и без технологията. В това образование учителите ще си изградят критерии за качество на цифровите технологии и ще се научат по какъв начин да ги употребяват безвредно и с мисъл за учениците си ", разяснява той.

" Програмата " Дигиталният преподавател " е структурирана и съсредоточена в границите на два дни, в които учителите ще придобият с изключение на теоретичните познания, само че и скъпи на практика насоки, които ще подкрепят работата в електронна среда ", добавя Бояна Табакова, началник план в издателство Клет България, с богат опит в разработка на електронно просветително наличие.

" Всеки ще може да избере най-подходящия вид за своя електронен час съгласно потребностите на своите възпитаници – и най-подходящата платформа, и най-подходящото електронно образователно наличие измежду морето от цифрови запаси, което се предлага ", сподели още Табакова.

Един от главните въпроси, които вълнуват искащите да се включат в образованието, е какви познания и на практика умения ще могат да придобият.

По думите на Иван Господинов: " Учителите ще се срещнат с техническите особености при потреблението на голям брой уеб сайтове, стратегии или приложения за телефон и браузър. Ще обърнем внимание на особеностите на отдалечената педагогика и по какъв начин да си структурираме и организираме работата като учители по-ефективно на персоналния ни компютър. Ако един преподавател желае да си спести месеци на изследване и години на изпробване, то това образование е уместно за задачата. "

Всички сме уверени в силата на знанието, само че при по този начин бързо изменяща се околна среда и изникването на нови и нови запаси най-голямото предизвикателство е да сме съответни и съответстващи.

" Личност, която единствено може да чете, счита и написа, би била грамотна в предишното, само че надали и в сегашните времена ", споделя Милена Константинова.

Бояна Табакова добавя: " Образователната среда е извънредно динамична. Най-бързият метод новата информация да доближи до нас са цифровите устройства и артикули, по тази причина би трябвало да ги познаваме добре, да ги използваме с убеденост и лекост, с цел да сме в крайник с времето ".

Личната философия на Иван Господинов е, че учителят е в центъра на образованието и технологиите, а те са основани да му служат по този начин, че да си прави по-ефективно работата и да прекарва по-пълноценно времето си с учениците. Освен това на учителя също би трябвало да му е забавно в класната стая, освен на учениците.

" Важното е да намерим салдото в обичта си към учителската специалност. Но както при любовта към близък, човек първо би трябвало да се погрижи за себе си, с цел да е кадърен да обича специалността си ", добави Господинов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР