Днес Никанор, който е съорганизатор на събора, коментира пред bTV.

...
Днес Никанор, който е съорганизатор на събора, коментира пред bTV.
Коментари Харесай

Скандал В Манастира! Монаси Пеят Ако Умра Ил Загина На Събора! Ето Видео

Днес Никанор, който е съорганизатор на събора, разяснява пред bTV.

" Притеснихме, тъй като беше събота вечер, а в неделя сутринта рано би трябвало да има утринна работа... преценихме, че е най-добре да излезем ние и да прекъснем по този начин малко участниците. Избрахме песента малко провокативно, изпяхме го: " Ако умра ил почина, попа да извикате ", малко със задявка към публиката. Прошка желая от всички, които са видели нещо неоправдателно в това ".

Местните нямат единно мнение за монашеската изненада. Някои не я утвърждават и считат, че дейностите на духовнциите са в прорез с устава на Българската православна черква и уронват положителното й име. Други обаче споделят, че това е бил напълно естествен метод да бъде комплициран завършек на събора.

Според експерти по църковен канон казусът е добър мотив да се посочи дали един духовник може да взе участие и провежда сходни прояви.

" Всичко е въпрос на положително дозиране и съчетаване на формите на изява, които да не водят до скандализиране, съблазни... ", разяснява богословът доцент Костадин Нушев.

А до момента в който църковните управляващи решат дали и по какъв начин да порицаят духовниците, локалните се надяват и следващата година да има събор край манастира.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР