Днес ние празнуваме Деня на индийската култура. На 15 август

...
Днес ние празнуваме Деня на индийската култура. На 15 август
Коментари Харесай

Ловеш Шарма: С класически танци отбелязваме Деня на индийската култура

Днес ние честваме Деня на индийската просвета. На 15 август отбелязахме Деня на независимостта на Индия. По този мотив са пристигнали индийски танцови трупи, които ще показват типичен танци – Одиси и Катак.


Това сподели в изявление за БГНЕС ръководителят на Индийската асоциация в България Ловеш Шарма, която гостува на Лятната сцена в Борисовата градина.


Той изясни, че индийските танцови трупи са обиколили Велико Търново, Варна, Бургас, като им следва да посетят и Пловдив.

Ловеш Шарма добави, че към този момент 76 година Индия е самостоятелна страна.


На днешната събитие, акцентира той, ще бъдат показани няколко типа танци. " Официалното разкриване ще бъде от Н.Пр. Посланика на Индия господин Санджей Рана, а след това ще има представления от танцовите трупи, които ще показват Катак и Одиси ", сподели още ръководителят на Индийската асоциация в България.

Ловеш Шарма уточни, че всичко в индийската просвета е характерно, защото, както в България се споделя, Индия е далечна страна. " И храната е доста по-различна, която също придставяме тук. И танците също са безусловно разнообразни ", посочи той и добави, че в Деня на индийската просвета хората няма да могат да си закупят обичайните за Индия подправки, само че ще могат да ги опитат в ястията, която са приготвени особено на случая.

" Приготвили сме няколко типа ястия. Имаме нахут, който е приготвен обичайно. Имаме пиле с ориз, което се споделя Биряни. Имаме и индийско сладко, което се споделя Ладу. Имаме морковина халва и доста други неща, които сме приготвили, които могат да се опитат през днешния ден ", добави Ловеш Шарма.

На въпроса какъв брой индийци има в България, той отговари, че преди е нямало доста, само че в този момент като виждат, че има потребност от работна ръка, са почнали да идват в страната ни. " Мога да кажа, че до 200 – 300 сега има, само че в скоро време може да станат и повече ", сподели още ръководителят на Индийската асоциация в България.

Ловеш Шарма прикани хората да заповядат на събитието в Борисовата градина, като акцентира, че в скоро време може би ще провеждат и други събития, защото стартират и празници като Дивали и други

Асоциация " Индия " и Индологическа фондация " Изток-Запад " с поддръжката на Посолството на Индия провеждат Ден на културата на Индия.

На лятната сцена в Борисовата градина посетителите на събитието могат да видят индийски типичен танци. Присъстващите могат да опитат и обичайната индийска храна, както и да прегледат галерия на индийски обичайни занаяти, облекла и доста др./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР