Днес News.bg вече прекрачва в един следващ период. Няма да

...
Днес News.bg вече прекрачва в един следващ период. Няма да
Коментари Харесай

Окончателно пълнолетни и продължаваме

Днес News.bg към този момент прекрачва в един идващ интервал. Няма да ознаменуваме това като някакъв си преход, макар че говоренето за 30-годишнината от Прехода - 1989 подлива вода да се вършат всевъзможни равносметки.

News.bg разполага обаче с едно задоволително съображение да направи лична и доста персонална равносметка - навършваме пълноправие и съгласно най-разтеглените във времето правила за това - 21 години.

И въпреки предходната година да отбелязахме юбилея си уместно, тази година не можем да я подминем и поради нейната знаковост.

Не, няма да изброяваме като зрелостниците от 1 до 21, нито ще натискаме клаксони, няма да пукаме и шарени балони, а и даже не чакаме поздравления и дарове.

На рождения ден на нюза-а (както си го назоваваме в редакцията) ще работим - тъкмо както сме правили в продължение на 21 години - от първата вест на български език, оповестена в интернет на 10 ноември 1989 година в 14 часа, та до през днешния ден, 10 ноември 2019 година

От първия текст преди 21 години до момента - над 529 500 и този брой нараства и сега, до момента в който четете тази статистика. И работим, тъй като по този начин вършат зрелите хора, а News.bg към този момент мина дефинитивно в пълноправие (може би истината - че и окончателно, само че ние тайничко имаме вяра във безконечната младост без фотошоп).

За 21 години News.bg съумя да премине, а и да преодолее, недоверието в новините онлайн, изключително когато към момента се питахме какво е интернет и има ли той почва у нас.

Радваме се, че 21 години имаме своите правилни читатели (и коректори за всичко - от сбърканата писмен знак и запетайка до пропуснат факт или несъответствуваща снимка).

Днес към този момент в нюза работи потомство, което не може и да си показа какъв е бил светът преди... интернета. Просто, тъй като е родено... с мобилен телефон в ръка. Днес това потомство се бори с други неща в публицистиката - не да убеждава, че има такова животно като вести онлайн, а че има вести, които си коства да прочетеш и след заглавието.

Надяваме се, че и в този момент се оправяме, а се опитваме да се оправяме добре.

И макар че в редакцията откровено се забавляваме на всички обвинявания и съмнения - на левите, че сме десни; на десните, че сме леви; на русофилите, че сме русофоби; на русофобите - че сме русофили, и на американо... и всевъзможни фило-фоби, (да не забравим либералите и консерваторите, че ще се засегнат), можем да ви уверим, вас, нашите читатели, че ще си останем... същите. Единственото, в което ще продължим да се стараем, е да вършим по-малко неточности и за всяка една такава позволена се извиняваме - къде от бързане, къде от недовиждане в желанието да напишем и още една вест, и още един текст, и да ви покажем и разкажем за още и още нещо.

И по този начин, надяваме се, още доста години... и нито дума за напреднала възраст, единствено за зрялост.

News.bg поздравява всички работили и отдали от времето, мислите и страстите си за новинарския уебсайт, благодари за доверието на своите сътрудници и най-много благодари на Негово Величество Читателя. Благодарим, че бяхте и сте с нас през всичките тези 21 години. Продължаваме (и сега пишем последваща новина)...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР