Днес Специализираният наказателен съд взе мерки за неотклонение "Задържане под

...
Днес Специализираният наказателен съд взе мерки за неотклонение "Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама от разбитата банда за оръжие

Днес Специализираният углавен съд взе ограничения за неотклонение "Задържане под стража " на двамата привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група, основана за държане и разпространяване на огнестрелни оръжия на територията на България, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Те бяха арестувани на 2 юни 2020 година в Добрич при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в миг на продажба на 12 оръжия, в това число автоматизирани.

Третият участник в групата се оказа отвън страната. Той ще бъде търсен с Европейска заповед за арест.

Разбиха проведена незаконна група за разпространяване на противозаконни оръжия

В хода на дейностите по следствието в Добрич на няколко адреса бе открито и конфискувано огромно количество огнестрелни оръжия – над 20 револвера със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни револвери, автомати, заглушители, както и голям брой елементи и механизми за разнообразни типове оръжия. Иззети бяха и 4500 лв. и 400 евро, за които има данни, че са добити от незаконна активност.

В хода на съвещанието по ограниченията за неотклонение Специализираният углавен съд одобри, че е налице обосновано съмнение упрекнатите да са направили закононарушението, за което са упрекнати, както и че има заплаха да манипулират доказателства и да извършат ново закононарушение.

Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР