Днес ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност преди обяд

...
Днес ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност преди обяд
Коментари Харесай

Дежурният синоптик Мартин Славчев обяви за обрат във времето

Днес ще доминира слънчево време, с по-значителна облачност преди обяд над Източна България. Сутринта тук-там в котловините видимостта за малко ще е понижена, заяви дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология .

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и по Черноморието - до сдържан северозападен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 4° и 9°. Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за месеца; денем едва ще се намали.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността в часовете до обяд. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха сред 5° и 8°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, с наклонност денем да отслабва.

Над планините ще е слънчево. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Ще се затопли и оптималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра – към минус 1°.

В сряда ще доминира слънчево време. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, основно в Дунавската низина и по Черноморието - до сдържан. Минималните температури ще са до към минус 5°. Дневните ще се покачат доста, само че за малко - оптималните ще доближат тук-там до 12°-14°.

По-късно денем и през нощта против четвъртък с увеличаване на северозападния вятър ще стартира бързо захлаждане. Облачността краткотрайно и за малко ще се усили, съвсем без превалявания. Ще бъде прохладно и относително студено - минималните температури ще се покачат, оптималните ще се намалят.

В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще доминира слънчево време. Ще стартира стопляне.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР