Днес Корнелия Нинова бе в Сливен, за да подкрепи кандидата

...
Днес Корнелия Нинова бе в Сливен, за да подкрепи кандидата
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ скочи на Нинова и кандидат-кмета й за Сливен

Днес Корнелия Нинова бе в Сливен, с цел да поддържа претендента за кмет Кольо Милев, който докара Общината до финансов колапс. Понеже госпожа Нинова не знае, ще напомним - на финала на ръководството на Милев и Българска социалистическа партия в сметките на Община Сливен имаше едвам стотина хиляди. Днес са към 10 милиона, написа на профила си във Facebook депутатката от ГЕРБ Мария Белова.

"А това да подлага на критика Бойко Борисов е като Кольо Милев да дава препоръки на Стефан Радев. Иначе Нинова е изразила удовлетворение, че претендентите й във всяка община имали визия. Вече две седмици сме в акция и не сме видяли конкретика и безспорни хрумвания за Сливен от Кольо Милев ", показва тя.

По думите й, Стефан Радев и мощният екип на ГЕРБ са единствените, които имат точна, ясна и съответна управническа стратегия.

" Можете да я намерите по време на срещите с жителите на Сливен, както и на предизборната шатра на ул. “Цар Освободител” 17.
Що се отнася до това дали страната влага всички вероятни средства за възобновяване на бранш “Животновъдство” - могат да го потвърдят даже кметовете на Българска социалистическа партия в района.

Заради погрешни изказвания като това, че са избити 5 000 свине в региона госпожа Нинова получи прякор, с който надали се гордее.
И тъй като в ГЕРБ работим с обстоятелства, а не със спекулации - ето малко данни, с цел да спасим Корнелия Нинова от крайната й неинформираност ", написа още Белова.

"За справяне с заболяването българското държавно управление отпусна 28 млн. лева от националния бюджет за погашение на компенсации в размер на 300 лева на домакинство, като незабавна мярка за ограничение и очистване на болестта. Важно е да се подчертае, че притежателите на животните усвоиха месото, а средствата се използваха от тях за разчистване и стерилизация.

Сектор „ Животновъдство “ получава рекордна поддръжка от страната през последната една година. През пролетта Държавна фирма "Земеделие " изплати над 23 млн. лева на животновъдите по държавна помощ de minimis.

Планирано е до края на тази седмица да стартират заплащанията по Националната преходна помощ за говеда, овце-майки и кози-майки, които не са под селекционен надзор. През ноември ще бъдат изплатени средствата по de minimis.

На 1 декември ще стартира изплащането по всички схеми по обвързаната поддръжка за животни на 100%. Подкрепата за бранша дава и предстоящите резултати.

През последните 4 години българското отглеждане на животни бележи растеж вследствие на специализацията на производството, като по едно и също време с това се следи и нарастване на междинния брой животни отглеждани в стопанство. През 2018 година броят месодайни крави е повишен повече от два пъти по отношение на 2014 година

За същия интервал броят на месодайните овце е повишен с 39 %. Броят на биволите също е повишен с 39 %, а броят на свинете – с 15%. ", показва националният представител.

Тя акцентира, че не е вярна и цитираната информация за унищожаването на бранш "Овцевъдство ", като резултат от появяването на болестта чума по дребни преживни животни през 2018 година

"За сведение с помощта на незабавните ограничения, които подхождат на законодателството на Европейски Съюз, болестта бе овладяно и лимитирано единствено на територията на няколко общини от две области.

Стопаните бяха обезщетени навреме, като в допълнение бе предоставена и държавна помощ от вида de minimis ", акцентира в умозаключение Маринова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР