Днес най-сериозно е положението с мръсния въздух в Пловдив, Горна

...
Днес най-сериозно е положението с мръсния въздух в Пловдив, Горна
Коментари Харесай

Остава сериозно положението с мръсния въздух в няколко града

Днес най-сериозно е ситуацията с мръсния въздух в Пловдив, Горна Оряховица, Шумен и София. Столичната община пусна " зелен билет " на цена от 1 лева за всички типове публичен транспорт. Целта е повече столичани да оставят персоналните си коли и да се предвижват с градския превоз.

По-евтин билет за по-чист въздух, само че автомобилният трафик в пиковите утринни часове остана. Това видяхме на " Цариградско шосе ", където обичайно колона от коли се насочва към Бизнеспарка.

Иначе от Центъра за градска подвижност са безапелационни, че на всички места са заредени " зелени билети ". Припомнят, че те единствено през днешния ден са еквивалента на дневната карта за всички транспортни средства, само че вместо 4 лв., костват единствено лев. Те не се перфорират в рейсовете. Просто би трябвало да го носите със себе си.

И едно предизвестие - санкциите остават. Така че евтините билети не са опрощение да пътувате без билет изобщо. А да напомним и че по съществени столични булеварди има обособени буферни паркинги в най-десните ленти за придвижване.

Иначе през днешния ден равнищата на фини прахови частици в София са най-високи в Павлово - 160 микрограма на пространствен метър при позволена норма от 50.
 © Владимир Шоков / БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР