Днес Народното събрание посреща своите приятели от ЕП. За нас

...
Днес Народното събрание посреща своите приятели от ЕП. За нас
Коментари Харесай

Таяни призова депутатите ни да участват в дебата за бъдещето на ЕС

" Днес Народното събрание посреща своите другари от Екологичен потенциал. За нас е чест да приветстваме Антонио Таяни - ръководител на Екологичен потенциал. " Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при започване на съвещанието на Народно събрание, в което послание пред народните представители направи Антонио Таяни .

Караянчева акцентира, че от края на 19 век до през днешния ден постройката на българския парламент е знак на демокрацията в страната. Тя съобщи, че в навечерието на нашето Европредседателство, девизът " Съединението прави силата " е по-актуален от всеки път. " Народното събрание и Екологичен потенциал вървят ръка за ръка ", безапелационна бе Караянчева.

През идващия месец това съдействие ще стане още по ползотворно, изрази увереност тя.

" За мен е голяма чест, че мога да изразя пред представителите на българския народ, на които желая да предам най-горещ привет от целия Екологичен потенциал. Ако ние с моите сътрудници сме тук, то не е единствено за една обичайната среща, а тъй като желаеме да засвидетелстваме близостта сред нашите институции. " Това съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни в послание от трибуната на Народното събрание.

Искаме да доближим Европа до нейните жителите. Това не е доста лесна задача , акцентира Таяни.

 Борисов упорства и пред Таяни Европейски Съюз да се намеси в решаването на обстановката в Сирия
Борисов упорства и пред Таяни Европейски Съюз да се намеси в решаването на обстановката в Сирия

Таяни е удовлетворен от подготовката за европредседателството ни

В речта си ръководителят на Екологичен потенциал очерта заканите, които пораждат страхове в жителите на Европейски Съюз - икономическата рецесия, от която излизаме, заканите от тероризъм, миграционните процеси. " Европейските нации желаят да се отговори на тези страхове по съответен метод. Трябва да ги слушаме и отговаряме ", добави той.

Таяни обърна внимание, че в Екологичен потенциал е почнал спор за бъдещето на Европа и приносът на националните парламенти ще е основен. Той прикани народните представители да изясняват добавената стойност, която дава Европа в живота на жителите.

" Според последния отчет по МСП България демонстрира нов прогрес. Окуражавам ви да следвате този път " , съобщи Таяни.

 Докладът на Европейска комисия е разгром и политическа поръчка, отсече Христо Иванов
Докладът на Европейска комисия е разгром и политическа поръчка, отсече Христо Иванов

Европа е удовлетворена България да си стои в кьошето съгласно Иванов

По думите на Таяни България е дребна страна, само че има голям капацитет, който би трябвало да употребява за разгръщане на пазарите.

Със своите граници България е основна за триумфа на европейската политика за доближаване , безапелационен беше ръководителят на Екологичен потенциал.

Той акцентира, че предходната седмица Екологичен потенциал е одобрил позицията си за промяната на Регламента от Дъблин , тъй като той към този момент не дава отговор на новите действителности. България заслужава оценка за това по какъв начин охранява границите си.

" Екологичен потенциал поддържа България за Шенген. Очаквам да има единодушие скоро и в Съвета " , съобщи Таяни.

 България и Румъния в Шенген изиска Европейската комисия
България и Румъния в Шенген изиска Европейската комисия

Европейската комисия предложи ограничения за запазване и подсилване на Шенгенското пространство

Той посочи, че би трябвало да се работи дружно, с цел да се предложи бъдеще на младежите, изключително в региона на цифровите технологии , тъй като един от уговорките е за понижаване на европейската безработица.

Таяни напомни, че Западните Балкани са включени по един безапелационен метод в дневния ред на Европредседателството. " Не може да изоставим тази европейска зона на други страни отвън Европа ", безапелационен беше той.

Трябва да си сътрудничим освен в региона на инфраструктурата, само че и в региона на цифровите технологии. Таяни пожела скоро да се разшири безплатният роуминг на Балканите, тъй като това е един добър сигнал, който Европа дава.

" Не желаеме тези територии да са кръстопът на трафик на дрога и на престъпност ", разгласи той.

Таяни пожела Европа да излезе от пасивната си роля по връзки на събитията в Сирия и Африка.

 Борисов изиска и Европа да седне на масата на договарянията за Сирия
Борисов изиска и Европа да седне на масата на договарянията за Сирия

Европейски водачи няма, а бежанците идват на Стария континент, не в Русия или Иран

" Считам, че е значимо да стартира огромният спор за бъдещето на Европа . Първата промяна, което би трябвало да се направи е завръщане към политиката. Тя би трябвало да се завърне и да бъде основен воин. Когато тя е слаба, има други, които вземат решение на нейно място.

Таяни акцентира, че в случай че са се справили добре, жителите ще им се доверят.

Председателят на Екологичен потенциал цитира огромният български мъдрец Цветан Тодоров и акцентира, че всички би трябвало да помним тези думи:

" Цивилизованото съответствува с моралното държание, което в никакъв случай не е добито дефинитивно, нито от страна на един обособен субект, нито от страна на един обособен народ. "

Той прикани депутатите да вземат участие интензивно в дебата за бъдещето на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР