Днес Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев, който

...
Днес Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев, който
Коментари Харесай

Симеон Славчев, партия МИР: Отхвърленото вето и промените в Изборния кодекс са опасност за демокрацията в България

Днес Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев, който върна за ново разискване текстовете от Изборния кодекс поради опцията да се гласоподава с изключение на машинно, само че и с хартиени бюлетини.
„ Мнозинството в Народното събрание от ГЕРБ, лъжепатриоти и аптечни бензинджии през днешния ден за следващ път потвърдиха, че освен не желаят, само че и се опасяват от провеждането на почтени избори в България “, сподели водачът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.
Той напомни, че партия МИР още през февруари месец тази година е призовала Министерския съвет, Народното събрание и ЦИК да съблюдават законите в страната и неотложно да вкарат машинното гласоподаване, по този начин както е записано в Изборния кодекс.
„ Вместо да спазят закона и решение номер 100 на Министерския съвет от 12.02.2020 година, ръководещото болшинство в Парламента промени Изборния кодекс в 12 без 1, с което изпълни обезсмисли провеждането на машинното гласоподаване. С въвеждане на хартиените бюлетини паралелно с машинното гласоподаване се цели безпорядък, допускане на неточности, затрудняване на секционните изборни комисии и най-много комплициране на българските жители. Промените в Изборния кодекс и отхвърленото през днешния ден президентско несъгласие са заплаха за демокрацията в България “, сподели още ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
 Симеон Славчев, МИР: Брюксел сподели червен картон на държавното управление на Бойко Борисов Симеон Славчев, МИР: Брюксел сподели червен картон на държавното управление на Бойко Борисов
В четвъртък Комисията по цивилен свободи на Европейския парламент прикани българското държавно управление да подсигурява зачитането на ценнос...
Той попита ръководещите по кое време са откровени, тогава когато настояват, че са машинното гласоподаване, тогава когато са дали своят вот за цялостното въвеждане на машинното гласоподаване и то е записано в Изборния кодекс, тогава, когато Министерският съвет взима решение и министър-председателят обществено разпорежда на Томислав Дончев да предприеме всички дейности за провеждането на идващите парламентарни избори посредством машинно гласоподаване или тогава, когато трансформират Изборния кодекс и с въвеждането на паралелното гласоподаване в хартиени бюлетини обезсмислят машинното гласоподаване.
„ Политическа партия МИР разгласи за Национална идея провеждането на почтени избори посредством машинно гласоподаване в България и ще инициира и включи в основаването на общ фронт за осъществяване на почтени избори. Защото единствено посредством почтени избори може да се смени модела на ръководство в България, да се одобри стабилно изборно законодателство, да се извършат нужните промени, което ще донесе смяната, която и протестиращите към този момент над 90 дни, а и болшинството от българските жители желаят “, беше безапелационен водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Той добави, че ръководещите са саботирали освен машинното гласоподаване, само че и честния избор на ръководител на ЦИК.
„ С всички свои дейности и бездействия ръководещите целят единствено едно – да манипулират и фалшифицират изборите, с цел да продължат да ръководят и да пълнят своите шкафчета с пари, до момента в който българският народ от ден на ден обеднява, България се срутва в международните класациите за независимост на словото, а от ден на ден българи, губейки вяра, че нещо може да се промени, напущат рамките на родината. Този развой може да бъде спрян единствено посредством сливане на българските жители, партии и цивилен и неправителствени организации и основаване на общ фронт от всички, които желаят и са подготвени да се борят за смяната в България “ сподели водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР