Днес напуснах Die Linke. Защо? Ето моето обяснение: Партията Die

...
Днес напуснах Die Linke. Защо? Ето моето обяснение: Партията Die
Коментари Харесай

Оскар Лафонтен: Защо напуснах Die Linke

Днес напуснах Die Linke. Защо? Ето моето пояснение:

Партията Die Linke („ Левицата “) бе учредена, с цел да промени свиването на обществените бюджети и намаляването на заплатите, планувано в „ Програма-2010 “. Освен това, след присъединяване на Германия в югославската война в нарушаване на интернационалното право и във войната в Афганистан, трябваше да се появи нова мощ, която още веднъж поредно да се ангажира с битката за мир и разоръжаване за спазване на интернационалното право.

Хората с елементарни заплати и с ниски приходи , и пенсионерите , към този момент не усещат , че партията ги представ лява

С политиката, ориентирана към тези цели, постигнахме 11,9% на изборите за Бундестаг през 2009 година Много жители на Бремен и Хамбург ни припознаха, получихме места в провинциалните парламенти на Шлезвиг-Холщайн, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Хесен и Саарланд. Към 2015 година обаче тогавашното партийно управление стартира да трансформира политическия курс. Die Linke последователно се трансформира в партия, която стартира да преследва цели и се насочва към същия електорат, както Зелените. В резултат на това доста служащи и пенсионери се отхвърлиха от нас, върнаха се към социал-демократите, станаха негласуващи или гласоподаваха в символ на митинг за „ Алтернатива за Германия “ и за други партии. На последните избори за Бундестаг единствено 5% % от служащите гласоподаваха за Die Linke.

П ринципите на политиката за мир би трябвало да се из ясни

Вече не може да се отхвърли: хората с елементарни заплати и с ниски приходи, и пенсионерите, към този момент не усещат, че партията ги съставлява. Следвайки обществения профил, належащо е в този момент да бъдат изяснени правилата на мирната политика на Die Linke. Войната против Украйна в нарушаване на интернационалното право се оказа повратната точка. На специфичната сесия на Бундестага, на която канцлерът Шолц разгласи своята гигантска стратегия за превъоръжаване, външнополитическият представител на парламентарната група Грегор Гизи, ръководителят на партията Хениг-Велсов и други членове на парламентарната група на партията утвърдиха предлагането на държавното управление за увеличение разноските за въоръжаване и доставките на оръжие за Украйна. За благополучие те не съумяха да се аргументират. Но незабавно по-късно от Изпълнителния комитет на партията обществено бе оповестено, че тези, които се застъпват за основополагащия обществен и мирно-политически консенсус на Die Linke, в това число и аз, би трябвало да бъдат принудени да изоставен партията или да бъдат изключени. В сходство с тази позиция бях известен, че процедурата по изключването ми ще бъде придвижена в Берлинската държавна арбитражна комисия, която да реши въпроса.

В Саарланд бе наложе на електорална система за измами

Пълзящата смяна в политическия профил на партията е повода за многото изборни провали. В провинция Саарланд от години е наложена електорална система за измами, която разрешава мандатите за Бундестаг и Ландтаг да са резултат от манипулирани описи с членове. Редови член на партията, който не е осведомен за системата на измами, няма късмет да получи мандат. Веднъж напуснах социал-демократите, тъй като се трансфораха в партия, която, обратно на традицията на социал-демокрацията, поддържа ниските заплати на Вили Бранд, намаляването на пенсиите и обществените помощи, поддържа присъединяване на Бундесвера във войни в нарушаване на интернационалното право. Исках да има лява опция на политиката на обществена неустановеност и неравноправие в политическия набор, по тази причина станах съосновател на Die Linke. Днешната „ Левица “ изостави тази политика.

Вече не желая да числя се към партия, в която ползите на служащите и пенсионерите, отстояването на интернационалното право и мира във външната политик,а към този момент не са във фокуса на партията; и която също поддържа системата за измами, открита в провинция Саарланд.

Превод: доктор Радко Ханджиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР