Днес направихме оценка, че действията на ангажираните институции бяха адекватни

...
Днес направихме оценка, че действията на ангажираните институции бяха адекватни
Коментари Харесай

Властите очакват усложнена пътна обстановка в следващите дни

Днес направихме оценка, че дейностите на ангажираните институции бяха съответни след падналите дъждове - няма потърпевши жители, съобщи на брифинг вътрешният министър.

Във връзка със захлаждането и преваляванията от дъжд и сняг, в страната се чака пътната конюнктура да се усложни. Призоваваме жителите, тръгнали на път, да бъдат оборудвани с всичко належащо за това време - гуми, цялостни резервоари. Агенция „ Пътна инфраструктура “ следи обстановката и подхваща превантивни дейности.

Вътрешният министър посочи, че освен Пътна полиция, само че и Охранителна, както и чиновниците само че пожарната са на линия за помощ при бедствия по пътищата. Горските стопанства пък са на помощ на чиновниците на АПИ, добави още Терзийски и прикани да се подхваща пътешестване единствено при последна нужда.

200 снегорина са на терен сега, на "Петрохан " заваля дъжд и ситуацията се усложнява, сподели ръководителят на АПИ Георги Терзийски. Поддържащите компании и чиновниците на АПИ и Министерство на вътрешните работи работят превантивно, тъй че да няма затворени сектори от пътната мрежа.

Към този миг е затворен проходът „ Петрохан “. Най-голяма заплаха има в Стара планина, Рила и Родопите. Временни ограничавания за МПС над 12 тона има на "Троянския проход ".

Има спомагателни машини, които ще се включат при усложняване на събитията, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР