Днес направихме нови ключови стъпки за покриване на енергийните нужди

...
Днес направихме нови ключови стъпки за покриване на енергийните нужди
Коментари Харесай

Кирил Петков: Договорихме втечнен газ на цени на около 30$ по-ниски от eвропейските

" Днес направихме нови основни стъпки за покриване на енергийните потребности на България. Договорихме нови количества американски полутечен газ на цени на към 30$ по-ниски от eвропейските, които да подсигурят енергийната ни сигурност до пролетта на 2023 година ", това написа министър председателят в оставка Кирил Петков в профила си във Facebook

" Условието е служебният кабинет да обезпечи инфраструктурата, като договорът разрешава задоволително еластичност в интерес на оптималното за страната решение. Ангажирам се с цялостна поддръжка и последователност към служебното министерство на енергетиката, тъй че бизнесът и жителите да са спокойни за зимните месеци и предстоящата рецесия в Европа ", добави той в обществена мрежа.

" Компенсациите за бизнеса по отношение на цените на тока ще продължат и в интервала от 1 юли до 30 септември 2022 година От тях ще се възползват над 633 000 небитови консуматори, които имат потребност от предвидимост и непоклатимост в идните месеци. За крайните консуматори ще остане таванът на цената от 250 лева./мВтч ", написа още министър-председателят в оставка.

" Насочихме още 150 милиона лв. към мярката за понижаване на цената на горивата за крайните консуматори с 25 ст./литър. За да подсигуряваме стабилно понижаване на цените на бензиностанциите, задействахме процедура по ограничаваме на износа на нефтени артикули с съветски генезис, считано от най-ранния вероятен период съгласно европейските регламенти - 5 декември. (Междувременно чакам Комисия за защита на конкуренцията да откри дали има картелни съглашения за високите цени, които потребителите заплащат на бензиностанциите в момента) и да предприеме съответните ограничения ", добави Петков.

" Диверсификацията на енергийните източници и независимостта на България от ненадеждни и скъпи снабдители би трябвало да е приоритет на всяко последващо ръководство на страната! ", съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР