Днес над Западна България ще продължи да се развива купеста

...
Днес над Западна България ще продължи да се развива купеста
Коментари Харесай

Вижте какво ще бъде времето днес

Днес над Западна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Над Източна България времето ще остане слънчево. Ще духа до сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 30 и 35 градуса.
Атмосферното налягане постепенно ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха - 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 21, на 2000 метра - към 13 градуса.
През идващите два дни в Източна България времето ще остане най-вече слънчево и с високи температури. Ще продължи да духа сдържан, в петък и събота - и мощен, вятър от изток-североизток. Над западната половина от страната въздушната маса ще се задържи неустойчива; ще продължи развиването на купесто-дъждовна облачност и основно в часовете след обяд и преди среднощ ще има краткотрайни превалявания: в петък на повече места в Западна и Централна България, а в събота - основно в Югозападна България и планините.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР