Днес над страната ще преобладава облачно време. Преди обяд все

...
Днес над страната ще преобладава облачно време. Преди обяд все
Коментари Харесай

До края на деня ще спрат валежите в цялата страна

Днес над страната ще доминира облачно време. Преди обяд към момента на доста места ще превалява дъжд. Постепенно от север преваляванията ще стопират, а облачността ще сe раздира. Ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, оптималните – сред 7° и 12°.


Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за ноември.

В планините ще се задържи най-вече облачно и мъгливо. До обяд към момента на доста места ще има слаби валежи от дъжд, над 1300 метра – от сняг. В ниските елементи ще духа сдържан югоизточен, а по билата – мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра – към минус 3°.

В събота вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще стартира стопляне. Ще доминира облачно време, само че към края на деня облачността ще се раздира и понижава. В неделя и понеделник покачването на температурите ще продължи. Ще духа сдържан, в Източна България и тук-там на север от планините - мощен вятър от юг-югозапад. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в понеделник след обяд над югозападните региони, през нощта против вторник - над югоизточните и тук-там там ще превали. Във вторник облачността още веднъж ще намалее, в по-голямата част от страната - до слънчево време. И в сряда ще бъде най-вече слънчево, само че тук-там сутринта ще има краткотрайни мъгли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР