Днес над страната ще има значителна, предимно ниска облачност. По-значителни

...
Днес над страната ще има значителна, предимно ниска облачност. По-значителни
Коментари Харесай

Очаква ни облачна и дъждовна неделя

Днес над страната ще има забележителна, най-вече ниска облачност. По-значителни разкъсвания и понижения на облачността ще има над Югозападна България. В крайните югоизточни региони ще превали слаб дъжд, а в Предбалкана слаб сняг, повече през нощта против понеделник. В Източна България ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Минимални температури най-вече сред минус 3° и 2°, оптимални сред 1° и 6°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца и денем постепенно ще се покачва. 

Над Черноморието ще бъде облачно , по южното крайбрежие със слаби валежи от дъжд. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максимални температури най-вече сред 5° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево . Вятърът ще бъде слаб до сдържан, като денем ще се ориентира от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра – минус 4°.

​​​​​​​
В понеделник по-значителна ще е облачността преди обяд над Северна и Източна България , на изолирани места е допустимо към момента да превалява напълно слаб сняг, по Черноморието - слаб дъжд. В Западна България ще се появи слаб северозападен вятър, в Източна вятърът ще е до сдържан, от север-северозапад. През втората половина от деня облачността ще се раздира и ще понижава.

Във вторник и сряда ще доминира слънчево време. Вятърът на всички места ще стане северозападен и ще се усили, изключително втория ден. Минималните температури ще са по-ниски, до минус 5°, минус 7°. Дневните ще се покачат сензитивно, само че за малко. В сряда оптималните ще доближат тук-там до 12°-14°, само че по-късно денем ще стартира бързо захлаждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР