Днес над страната облачността ще се задържи значителна, със слаби

...
Днес над страната облачността ще се задържи значителна, със слаби
Коментари Харесай

Продължава да застудява, на места ще има слаб дъжд

Днес над страната облачността ще се задържи забележителна, със слаби превалявания от дъжд. След обяд краткотрайни разкъсвания ще има над Западна и централните региони на Южна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, в Източна България след обяд краткотрайно ще се усили. Ще нахлува студен въздух и оптималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, в София - към 7, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за ноември и ще остане без основна смяна.

В планините облачността ще е по-често забележителна, с краткотрайни разкъсвания над масивите на Западна България. На доста места ще има превалявания от сняг, под 1300 метра от дъжд подправен със сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Температурите ще се намаляват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 2 градуса, на 2000 метра – към минус 4.

По Черноморието ще е най-вече облачно със слаби превалявания от дъжд. След обяд по северното крайбрежие ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще духа сдържан най-вече северен вятър. Максималните температури ще са сред 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР