Днес над по-голямата част от страната ще се развива купеста

...
Днес над по-голямата част от страната ще се развива купеста
Коментари Харесай

Предимно облачно, на места с валежи и гръмотевици


Днес над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. След обяд и до среднощ на доста места, основно в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в югозападните региони са вероятни интензивни феномени. Ще бъде прохладно, с сдържан, в Източна България до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 29 и 34 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е близо до междинното за август - едва ще се намали.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Значителни ще са преваляванията в масивите от Югозападна България. Ще духа мощен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22 градуса, на 2000 метра - към 14.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури само че въздуха ще са сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР